Hoeveel dingen kun je fout doen op je eigen bruiloft??

In het kader van mijn huwelijksjubileum en het feit dat ik trouwfotograaf ben, dacht ik… Laat ik eens vertellen over mijn eigen bruiloft!
En wel over de 5 fouten die ik heb gemaakt op onze eigen bruiloft : )
Ach iedereen maakt fouten… Dat weet ik ook wel! Maar wetende wat ik nu weet zou ik mijn bruiloft anders hebben aangepakt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb fantastische herinneringen aan onze bruiloft, maar inmiddels heb ik zoveel bruiloften voorbij zien komen dat ik weet dat onze bruiloft nog toffer had kunnen zijn. Lees mee met mijn top 5 gemaakte fouten op mijn eigen bruiloft en mijn advies voor jullie om het beter te doen dan ik toen deed.

 

#FOUT NR.1 DE FOTOGRAAF
Jaaa nu zul je denken; ‘ Maar Lins je bent zelf fotograaf hoe kun je dit nu fout hebben gedaan? Nou dat zal ik even toelichten. Toen ik 9 jaar geleden ging trouwen had ik echt de ballen verstand van fotograferen, wel wist ik heel duidelijk wat voor soort gevoel de foto’s mij moesten geven. Wij waren te laat met het zoeken naar een goede en bekwame fotograaf! 6 maanden voor de bruiloft stond de fotograaf pas op mijn to do list…  Wat bleek mijn top 3 was allang geboekt! En toen moesten we op zoek naar iemand anders, met de gedachte dat ik eindelijk iemand had gevonden die nog beschikbaar was heb ik maar gelijk volmondig ja gezegd tegen de desbetreffende dame! Achteraf gezien niet zo’n slimme keuze van ons… Er zitten maar weinig goede foto’s bij en de dame in kwestie had achteraf gezien niet zoveel verstand van moment/compositie en na bewerken. Super super balen natuurlijk! Al kan ik er ook soms keihard om lachen.

#TIP NR.1
Wetende wat ik nu weet had ik allang eerder gaan zoeken!! Gemiddeld boeken bruidsparen mij min 10-14 maanden van tevoren. Dus tipje nummer 1: Ga op tijd zoeken naar de fotograaf die bij je past! Toch echt wel minimaal 1 jaar van te voren en belangrijk, kies niet alleen maar iemand die nog beschikbaar is. Zorg dat je iemand vindt met wie je klikt, iemand die jullie begrijpt en iemand die bij je past met de juiste style van fotografie. Kijk niet naar de prijs, maar vooral naar wat het gevoel is dat je bij diegene hebt. Je moet nagaan dat de fotograaf zo’n beetje de gehele dag om je heen hangt. Niet zo tof dus als je diegene niet leuk vindt.

 

#FOUT NR.2 DE CEREMONIEMEESTERS
Niet echt een fout, we hadden mijn lieve zus en beste vriend als ceremoniemeester. Ze hebben een super dag neergezet voor ons, maar als ik hun vraag hoe zij mijn dag hebben beleefd dan zeggen ze beide: “ Gestrest! En ik heb er niet zoveel van mee gekregen” Super zonde, want beide zijn enorm belangrijk voor ons.

#TIP NR.2
Daarom adviseer ik! Huur een weddingplanner in. De meeste kun je ook inhuren als alleen ceremoniemeester voor de dag zelf. Is niet de meest goedkope oplossing, maar zeker de investering waard. Een bruiloft kost al zoveel geld dat het achteraf gezien ons ontzettend had geholpen. Hoe fijn is het als er iemand rondloopt die alles regelt voor die dag en jullie als bruidspaar ont zorgt.
In ons geval hadden 2 hele belangrijke mensen in ons leven een veel mooiere herinnering aan onze dag kunnen hebben.  Tip: kijk eens bij www.trouwkriebels.nl Kelly is zo’n lieverd en topper op een bruiloft!

 

#FOUT NR3. FIRST LOOK
OMG…. Ik heb letterlijk geen 1 goede foto van dit moment!! De gang was te klein, het moment ging te snel (Lees; totaal niet over nagedacht) en de fotograaf stond in de weg! Kan er nu zo hard om lachen, maar wat was het een gestuntel. Nee, als ik dit nu over zou moeten doen dan had ik dit nooit niet in de gang bij mijn moeder gepland. Ouderwetser kon het niet gaan, Bas die me ophaalde bij mijn ouders…

#TIP NR.3
De meningen zullen hier ongetwijfeld over verdeeld zijn, maar als de mogelijkheid er is zou ik ergens buiten afspreken voor de first look. Mogelijk in het bos of in een veld met Lavendel of gewoon ergens waar er kleur en daglicht is! Heerlijk en gewoon met zijn 2 i.p.v. met iedereen eromheen.

Gewoon even dat ene moment wanneer je elkaar voor het eerst ziet samen genieten van hoe prachtig jullie er allebei uitzien. Er echt een moment van maken. Zo zie ik het (zeker als fotograaf) het liefste.

 

#FOUT NR. 4 DE INSTRUCTIE “ABSOLUUT GEEN STUKJES”
Tja wat kan ik erover zeggen, we wilden absoluut geen stukjes, en waarom niet?
Omdat ik geen zin had om in de belangstelling te staan… Well guess what!
Je staat de hele dag al in de belangstelling en stiekem is er niks leukers dan familie en vrienden die met veel plezier en lol iets voor jullie hebben gemaakt en verzonnen.
Ik zie het op zoveel bruiloften voorbij komen!  De reacties die het bij het bruidspaar en alle geliefden teweeg brengt, heerlijk… Eigenlijk is het de manier om aan jullie te laten zien hoe blij mensen zijn en hoeveel ze om jullie geven.

#TIP NR.4
Laat dit lekker los en laat je gasten gewoon iets moois verzinnen! Ook als is het niet altijd even fraai en heb je altijd die verschrikkelijke tante die ook wat heeft verzonnen. Geloof me, het is het waard! Voor 95% van de tijd zijn het de vrienden en familie die echt ontzettend veel om jullie geven en jullie dag een beetje meer glans geven.

 

#FOUT NR 5 DE RIJ VOOR FELICITATIES
Wij hadden afgesproken (want ja dat hoort zo) dat we bij binnenkomst in een rij zouden staan voor alle avondgasten. Deze rij duurde een uur!!! Waardoor er letterlijk een uur van onze feestavond verloren ging aan handjes schudden. Zou ik nooit meer doen! Verschrikkelijk vond ik het.
100x hetzelfde verhaal vertellen en een rij waarin iedereen maar moest wachten om een drankje te halen en te gaan feesten. Moet er stiekem nog om lachen hoe wij op bepaalde momenten niet durfde af te wijken van een ouderwetse standaard. Inmiddels weet ik beter, gelukkig.

#TIP NR.5
Laat los wat je denkt dat moet en doe dit gewoon helemaal zoals jij het zou willen en prettig vindt.
Uiteindelijk is het jullie dag en moet je hem inkleuren zoals jullie vinden dat hij zou moeten worden!
Plan alles zo nodig met een weddingplanner en kleur eens buiten de lijntjes : ).

 

Nu denk je vast… Jemig er ging daar wel veel fout! Integendeel! Ik vond het een magische dag en wij hebben samen zo genoten van onze bruiloft. Achteraf zijn er altijd dingen die misschien anders of beter hadden kunnen gaan. Maar voor ons was hij nagenoeg perfect. Dit jaar 2020 was het alweer 9 jaar geleden en inmiddels zijn we 2 kinderen en een heel leven rijker! Op naar de volgende 9 en wie weet doe ik het ooit nog weleens dunnetjes over, met dezelfde echtgenoot haha,  maar dan met de kennis van nu : )

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips of misschien heb je je gewoon smakelijk vermaakt bij het lezen van deze blog.
Ben je nog op zoek naar een fotograaf voor je huwelijk? En wil je kijken of wij een match zijn?
Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan en wie weet kom ik jullie te gekke bruiloft vastleggen!

Liefs,
Linsey

×

Klik op de foto en stel je vraag!

×